Hyvän palvelun lankakauppa FiinaNeule

Jos etsit lankakauppaa, josta saat asiantuntevaa palvelua ja tuotteiden tuntemusta, suuntaa matkasi kohti FiinaNeuletta. Tämä Simonkadulla sijaitseva liike erikoistuu laadukkaisiin, tarkoin valittuihin lankoihin sekä käsityötarvikkeisiin. Kaupan nykyinen omistaja, Anne Laitasalmi, löysi tiensä käsityöliikkeen omistajaksi harrastuksen kautta. ”Harrastuksesta oli melkein pakko tehdä ammatti, koska käsityöt veivät niin paljon aikaa työnteolta”, Anne nauraa. Pienestä koostaan huolimatta FiinaNeuleen tiloihin mahtuu monipuolinen valikoima ihastuttavia lankoja useissa eri väreissä sekä paljon erilaisia käsityötarvikkeita. Uutuuksia saapuu pitkin vuotta, eniten kuitenkin keväällä ja syksyllä sesongin vaihtuessa. Asiakkaiden toiveita ja ehdotuksia valikoiman suhteen otetaan vastaan! 

Kestävää lankaa

”Tämän kesän uutuutena on lanka, jossa puolet on kierrätyspuuvillaa ja puolet on muovipulloja eli kierrätettyä polyesteria”, mainitsee Anne. ”Lankavalmistajat ovat alkaneet yhä enemmän valmistamaan lankoja kierrätysmateriaaleista. Toki puuvillaa on helppo kierrättää, mutta nyt on alettu kierrättämään myös enemmän tekokuituja”, kertoo Anne. ”Polyesteriäkin tehdään uusiksi, se on iso juttu. Nykyisin myös seurataan enemmän, että millä tehtailla langat tehdään sekä millainen ympäristövaikutus näillä tehtailla on. Seurannaisvaikutukset langassa ovat suuret”.

Anne harmittelee tällä hetkellä vallalla olevaa kertakäyttökulttuuria. ”Kaupasta saa ostettua vitosella tai kympillä vaatteita, jotka kestävät sen kaksi viikkoa ja sitten ne heitetään roskiin. Myös kokonaisia vaatemallistoja hävitetään, sillä ne vaihtuvat usein, liian nopealla tahdilla tulee uutta. Valmistuksesta ja hävittämisestä aiheutuvat päästöt ovat valtavat”, Anne huokaa. ”Tämä on sellainen asia mihin nyt toivottavasti aletaan kiinnittäämään enemmän huomiota, koska niitä vaatteita on poltossa kokoajan ihan jäätävä määrä. Mieluummin suositaan kierrätystä ja kestävää lankaa, josta tehdyt vaatteet kestävät sitten vähän pidempään, kuin sen kaksi viikkoa.”

Tuotteet ja palvelut

FiinaNeuleelta voit löytää mm. GedifranRegianRowanin, SchachenmayrinSandnes GarninDMC:n, Mondialin ja muita lankamerkkejä sekä paljon erilaisia tarvikkeita. Lisäksi valikoimista löytyy myös Succaplokin ja Klipsuttimen tuotteita. Succaplokki, on suomalainen pienyritys joka tekee kierrätysmateriaaleista neulontatarvikkeita, Klipsutin valmistaa korumaisia tuotteita, joilla voi kiinnittää vaikkapa napittoman neuletakin liepeet toisiinsa.

Monipuolisella valikoimallaan FiinaNeuleella pyritään tarjoamaan asiakkaille erilaisiin tarpeisiin sopivia lankoja, vaihtoehtoja ja sekä välineitä pehmeiden unelmien toteuttamiseksi. FiinaNeuleella tarjotaan hyvää palvelua ja asiantuntevaa opastusta. Uutena palveluna heillä on käytössä Vedia Claus EU, jonka avulla FiinaNeuleesta ostetut ostokset voi lähettää ostokset suoraan kotiin tai ystävälle, minnepäin EU:ta tahansa.

Aukioloajat ja sijainti

FiinaNeule on palvellut asiakkaita Helsingissä jo vuodesta 2005, jolloin myymälä avattiin Fredrikinkadulle. Myöhemmin myymälä muutti Annankadulle ja nykyään se sijaitsee Kampissa osoitteessa Simonkatu 12. Kampin keskus, jossa myös bussi- ja metroasema, on aivan nurkan takana ja ratikalla pääsee suoraan FiinaNeuleen oven eteen.

Aukioloajat:

Kauppias, liity Clausiin

Haemme tällä hetkellä palveluumme mukaan liikkeitä Uudeltamaalta, Tampereelta, Turusta ja Rovaniemeltä. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä